Οι ταινίες μας

 
 

Ο Μινωικός Πολιτισμός

Μία επική ταινία με πρωταγωνιστές τον Δία ως μωρό αλλά και ως θεό! Δείτε την αρπαγή της Ευρώπης, τον Δαίδαλο και τον γιό του Ίκαρο και φυσικά τον Θησέα που με την βοήθεια της Αριάδνης και τον κόκκινο μίτο της σκότωσε τον μινώταυρο που καραδοκούσε στον λαβύρινθο.

Διάρκεια: 15'
Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Πολωνικά

ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

 

ΤΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ

Τα μυστικά της φύσης πάντα ήταν για τον άνθρωπο κάτι το οποίο έπρεπε να εξηγήσει. Πολλοί από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα έχουν δοκιμάσει να το καταφέρουν. Ελάτε λοιπόν μαζί μας και ακολουθήστε το νεαρό Κάρολο Δαρβίνο (έναν από τους πρωτοπόρους βιολόγους στην ιστορία της ανθρωπότητας) ως συνεπιβάτες στο θρυλικό ιστιοφόρο HMS Beagle, σε ένα περιπετειώδες ταξίδι 9 διαστάσεων στην εξερεύνηση του Κόσμου. Πρόκειται για μια τρομερή παραγωγή, η οποία έχει παρουσιαστεί στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο με ιδιαίτερη επιτυχία και συνεχίζει να προβάλλεται ανά τακτά διαστήματα.

Διάρκεια: 45'
Γλώσσα: Ελληνικά

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

 

Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Οι δεινόσαυροι προϋπήρχαν των ανθρώπων στην γη. Μάλιστα εξαφανίστηκαν πριν την εμφάνισή μας και γι’ αυτόν τον λόγο παραμένουν ένα μυστήριο για εμάς. Ελάτε λοιπόν να σας ταξιδέψουμε πίσω στον χρόνο, στην γη των Δεινοσαύρων. Δείτε ποιοι ήταν, πως ζούσαν και πως ένιωσαν όταν ο μετεωρίτης χτύπησε τον πλανήτη ΓΗ. Πολύ ωραία ταινία, με έντονο εκπαιδευτικό περιεχόμενο, η οποία συνεχίζει να προβάλλεται σε πάρα πολλούς (πάνω από 100)χώρους πλανητάριων ανα τον κόσμο, όπως αυτό της Αθήνας.

Διάρκεια: 45'
Γλώσσα: Ελληνικά

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

 

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Το τέλος του Β΄Παγκοσμίου πολέμου σήμανε την αρχή του «Ψυχρού Πολέμου» μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Το διάστημα αποτέλεσε το «μήλον της έριδος» για τις 2 υπερδυνάμεις. Ελάτε να ταξιδέψουμε μαζί στα αστέρια και να δούμε τον μαγικό κόσμο του διαστήματος μέσα από τις προσπάθειες των δύο αντιπάλων. Συμπαραγωγή της ΝΑSA, η οποία δημιουργήθηκε για να τιμήσουν τα 80α γενέθλια του Νιλ Όλντεν Άρμστρονγκ, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στη Σελήνη. Πρόκειται για μια τρομερή παραγωγή, η οποία συνεχίζει να προβάλλεται στο Μουσείο της NASA και έχουμε το μοναδικό προνόμιο να την διαθέτουμε και εμείς στα Χανιά.

Διάρκεια: 40'
Γλώσσα: Ελληνικά

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ