Οι ταινίες μας

 
 

Ο Μινωικός Πολιτισμός

Μία επική ταινία με πρωταγωνιστές τον Δία ως μωρό αλλά και ως θεό! Δείτε την αρπαγή της Ευρώπης, τον Δαίδαλο και τον γιό του Ίκαρο και φυσικά τον Θησέα που με την βοήθεια της Αριάδνης και τον κόκκινο μίτο της σκότωσε τον μινώταυρο που καραδοκούσε στον λαβύρινθο.

Διάρκεια: 15'
Γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά, Πολωνικά, Δανέζικα, Σουηδικά, Φιλανδικά

ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 16:30 & 20:00

 

ΤΟ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ

Πώς ξεκίνησε η ζωή στη Γη και πού οφείλεται η εντυπωσιακή ποικιλομορφία των έμβιων οργανισμών που φιλοξενεί; Με αφετηρία τη γένεση του Ηλιακού Συστήματος και της Γης, «Το Συναρπαστικό Ταξίδι του Δαρβίνου» προσπαθεί να απαντήσει σ’ αυτά τα ερωτήματα, προσκαλώντας τον θεατή σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι 9 Διαστάσεων(9D).
Από τα πρώτα βήματα της ζωής, στην εμφάνιση όλο και πιο σύνθετων οργανισμών και απ’ το πενταετές ταξίδι του Δαρβίνου με το Βρετανικό πλοίο Ιχνηλάτης στη θεμελίωση των θεωριών του για την καταγωγή των ειδών, «Το Συναρπαστικό Ταξίδι του Δαρβίνου» είναι η εντυπωσιακή ιστορία μιας από τις σημαντικότερες επιστημονικές θεωρίες όλων των εποχών: της Θεωρίας της Εξέλιξης.
Η ταινία προσφέρει εκπαιδευτικό περιεχόμενο που περιέχει Βιολογία, Φυσική Ιστορία, Ιστορία της Επιστήμης, Γεωλογία και Ωκεανογραφία.

Διάρκεια: 45'

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΓΚΡΟΥΠ

 

Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΩΝ

Μια εκπαιδευτική περιπέτεια ενός πατέρα και της κόρης του της Lucy, όπου γυρίζουν εκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο για να γνωρίσουν τους δεινόσαυρους. Η Lucy και ο πατέρας της περιηγούνται από ήπειρο σε ήπειρο γνωρίζοντας δεινόσαυρους και βλέποντας τον χρόνο να κυλάει γύρω τους, οδηγώντας αναπόφευκτα στην μέρα της πτώσης του αστεροειδούς που σήμανε το τέλος της κυριαρχίας των δεινοσαύρων στην γη.
Η ταινία προσφέρει εκπαιδευτικό περιεχόμενο που περιέχει την κίνηση των ηπείρων, την κίνηση των αστεριών, τους αστεροειδείς και τις επιπτώσεις τους στις εξαφανίσεις των ειδών.

Διάρκεια: 45'

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΓΚΡΟΥΠ

 

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Ζήστε την εκτόξευση του πρώτου τεχνητού δορυφόρου Sputnik από την Ε.Σ.Σ.Δ., τα πρώτα βήματα του ανθρώπου στο φεγγάρι και δείτε τον αγώνα μεταξύ Ε.Σ.Σ.Δ. και των Η.Π.Α. για το ποιος θα φτάσει πρώτος στα αστέρια. Γνωρίστε τους θαραλλέους αστροναύτες που αψηφόντας τον κίνδυνο έκαναν τα πρώτα βήματα στην εξερεύνηση του διαστήματος συμβολίζοντας έτσι μια νέα εποχή. Την εποχή όπου ο άνθρωπος θα γνωρίσει το σύμπαν που μας φιλοξενεί.
Η ταινία προσφέρει εκπαιδευτικό περιεχόμενο που περιέχει την εξέλιξη των διαστημικών προγραμμάτων Sputnik, Gemini & Apollo, την πρώτη προσελήνωση και που βρισκόμαστε σήμερα με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό καθώς και τα σχέδια ιδιωτών για διαστημικό τουρισμό.

Διάρκεια: 40'

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΓΚΡΟΥΠ